Okrogla miza na temo duševnega zdravja

Kočevje, 13.marec 2018 –  Članica SMC mag. Jasna Vesel  je v sodelovanju z občino Kočevje in Ministrstvom za zdravje organizirala lepo obiskano okroglo mizo na temo duševnega zdravja.  Več  govorcev, med drugimi tudi državna sekretarka dr. Mavčec Zakotnik in župan  dr. Vladimir Prebilič, je predstavilo to problematiko nasploh  v državi in tudi konkretno na Kočevskem.

Zelo pozitivno je, da se ob prihajajoči Resoluciji o duševnem zdravju mi  vsi skupaj na Kočevskem še kako dobro zavedamo  pomena te problematike, ki nas obkroža, nas zaznamuje in vpliva na vsa področja življenja. Skupaj moramo premagati predsodke in stigme, saj biti duševno bolan marsikomu to ne predstavlja samo bolezen, ampak tudi socialno osamitev. 

Na pobudo ga. Jasne Vesel  je Občina Kočevje že oblikovala delovno skupino za problematiko duševnega zdrava in prizadevali si bomo, da bomo ena prvih občin ki bo pristopila k implementaciji resolucije in tudi pridobila dodatne  vire za opravljanje preventivne in zdravstvene dejavnosti.  Prebivalcem Kočevske želimo omogočiti, da imamo enake možnosti dostopa da kliničnega psihologa in psihiatra –  tako kot je to v velikih mestih.

Povezave:
– vabilo
– povzetek okrogle mize